Ventilation

 

Installation | Försäljning | Service | Rådgivning

Få en kostnadsfri fuktmätning

Ventilation

 

 

Vi jobbar alltid för att våra kunder ska få mer än bara bra ventilation. Visste du att du kan spara många tusenlappar genom att regelbundet rensa Från/Till ventilationen och förlänga livslängden på ditt kanalsystem. Det är också viktigt att rensa tilluftsventilerna för att inte bakterier och andra föroreningar ska kunna ta sig igenom kanalsystemet och sprida sig i huset. Dessutom förbättras inomhusklimatet för dig och din familj. Smuts i ventilationskanaler påverkar luftflödet i ventilationssystemet. Detta resulterar i sämre inomhusklimat, högre energiförbrukning och onödigt slitage på systemets fläktar. Smutsiga luftkanalsystem orsakar ofta hälsoproblem – för både hus och boende.

Mögelbildning, fuktskador, kvalster, röta, hud och ögon irritationer och bakterieökning är vanliga problem vilket ofta är orsakade av eftersatt ventilation. För de som lever med dålig ventilation är det vanligt med irritationer i slemhinnor.

Ventilationsrensning

 

 

För att undvika en försämrad luftkvalité och eventuella mögelskador i ventilationskanalerna rekommenderar vi att man utför en ventilationsrensning var tredje år. Det skadar dock  inte att utföra denna rensning flera gånger.

Hur går en ventilationsrensning till?

En specialist kommer att ta en titt på dina kanaler. Under denna inspektion letar de efter sprickor eller läckor som kan orsaka problem under rengöringen. Sedan använder certifierade tekniker ett kraftfullt vakuum för att ta bort all smuts och damm från dina kanaler. Borstar används därefter för att rengöra rörens insida så de blir så gott som nya.

Ventilationsrensning

Fläktförstärkt självdragsventilation

 

 

Vi monterar fläktförstärkt självdragsventilation eller hybridventilation som det också kallas för hus med skorsten.

Det monteras på skorstenen och ställs in med tilluftsdon i boyta. Självdragsventilationen används för att torka ut fukt och leder allmänt till god inomhusklimat.

Andra fördelar

– Designad för att vara väldigt tyst.

– Utvecklade för lång och underhållsfri livslängd.

– Inga kanaldragningar

– Skorstenen blir varm vilket stoppar frostens nedbrytande av skorstensstocken.

Gavel i hus

Tjänster

Våra Tjänster

imkanal som vektorillustration

Imkanal

Du bör genomföra en komplett imkanalsrengöring regelbundet för att eliminera den brandrisk

värmepump som vektorillustration

Värmepump

Alla värmepumpar har filter för att fånga och hålla smuts och damm

tre människor som står bredvid varandra som vektorillustration

Avloppsspolning

Vi använder oss av skonsamma metoder när vi spolar rent avlopp.

100%

Vi hjälper dig 

hus i teknad stil med taket borta så att man kan se ventilationen genom hela huset

rengöring av ventilation

Vi utför rengöring av din ventilation så att ren luft kan cirkulerar runt i ditt hem. Hjälp av detta sättet ökar trivseln och hälsan för din familj dessutom att förlänga livstiden för ditt kanalsystem.

två orangea pilar som i en cikel pekar på varandras bakdel

Regelbunden Kontroll

Luftpumpen håller regelbunden kontakt med dig som kund och utfärdar med jämna mellanrum kontroll av din ventilation. För att säkra ett gott inomhusklimat.

kvinna i blå morgonrock som snyter sig

Hälsorisk

Undvik vanligt förekommande hälsoproblem orsakad av tex mögel, fuktskador, kvalster och röta genom att hålla din ventilation ren och underhållen.

Kunder

Nöjda Kunder

Jag har varit kund hos Luftpumpen i många år och kunde inte vara mer nöjd med de tjänster dom erbjuder. Deras servicetekniker har i alla år hållit luften i mitt hus ren och fräsch. Jag har ingen anledning att söka mig till något annat företag, rekommenderas starkt.

Sofie Holmberg

Jag och min familj har sedan ett tag tillbaka dragits med utdragna förkylningar och andningsbesvär vilket vi tyckte var konstigt. Vid ett läkarbesök fick vi råd att kontrollera luften i vårat hus. Vi kontaktade luftpumpen som gjorde en ordentlig rengöring av ventilationssystemet och kort efter blev samtliga friska. Tack Luftpumpen för att vi fick vår hälsa tillbaka 🙂

Anders Johansson

Kom igång

Boka en tid eller få kostnadsförslag direkt

Besök oss

Brovägen, 182 76 Stocksund

Skicka ett meddelande

Telefon