Imkanal

 

Installation | Försäljning | Service | Rådgivning

Få en kostnadsfri fuktmätning

Om Imkanalen

Du gör säkert redan idag rent filtret i köksfläkten regelbundet, men visste du att du även bör genomföra en komplett imkanalsrengöring regelbundet för att eliminera den brandrisk som uppstår när fett samlas i kanalen ovanför spisen.

Vi ser till att din kökskanal är fri från fett och smuts. Det är inte bara sänkt brandspridningsrisk som är resultatet av detta arbete utan du får även en fläkt som arbetar effektivare vid matlagning. Du får då mindre matos som stannar kvar i köket vilket sätter sig i kläder och tyger.

Fackmannamässig skötsel av imkanal och fläkt förlänger dessutom levnadstiden för enheten. Vid regelbunden rensning rekommenderar vi en rengöring vartannat år.

Lagkravet på obligatorisk rengöring av imkanalen (köksfläktens anslutning till skorstenen) togs bort 2004. På den tiden fick man en påminnelse i brevlådan när det var dags för rensning. Nu är det istället upp till fastighetsägaren själv att se till att kanalen blir rengjord. Dessvärre glöms detta ofta bort då kunskapen om riskerna med en smutsig imkanal är låg bland svenska fastighetsägare.

Räddningstjänsten går ofta ut med uppmaningar till allmänheten med farorna runt spisen. Spisbränderna är idag så vanliga att nästan hälften av alla bränder börjar i köket. Kontakta oss redan idag.

Tjänster

Våra Tjänster

hus med stor fläkt i som vektorillustration

Ventilation

Vi jobbar alltid för att våra kunder ska få mer än bara god ventilation.

värmepump som vektorillustration

Värmepump

Alla värmepumpar har filter för att fånga och hålla smuts och damm.

tre människor som står bredvid varandra som vektorillustration

Avloppsspolning

Vi använder oss av skonsamma metoder när vi spolar rent avlopp.

100%

Vi hjälper dig

rengöring av imkanaler

Vi spenderar större delen av tiden inomhus. Därför är det viktigt att ventilationen fungerar optimalt. Det är också viktigt att hålla luftfuktigheten nere. 

Regelbunden kontroll

Luftpumpen utför besiktningar, kontroller och rensningar av ventialtionskanaler, självdragskanaler och skorstenar i privata fastigheter.  Sotning är reglerad i lagen.

Du slipper Brandrisk

Skulle olyckan vara framme är det till din fördel att ha bevis. Vi rekommenderar att du rengör din imkanal var 2-4 år, alltså samma tidsintervall som ditt frånluftssystem.

Kunder

Nöjda Kunder

Jag skickade ett chatt-meddelande och fick svar direkt! Min köksfläkt luktade illa så dom hjälpte mig att byta filter och i samband med det fick jag även veta att man regelbundet borde rensa ventilationen ovanför fläkten där det samlas fett och smuts vilket kan leda till brand. Dom böt filter och rengjorde ventilationen på samma gång, jag fick en fräsch fläkt och behöver inte oroa mig för att det ska börja brinnna, toppen!

 

Sören Hortlund

Trevliga och kunniga tekniker som kom i tid och utförde jobbet utan några som helst probelm, har inget ont att säga om luftpumpen.

Alexandra Svedelius

Kom igång

Boka en tid eller få kostnadsförslag direkt

Besök oss

Brovägen, 182 76 Stocksund

Skicka ett meddelande

Telefon