ROTAVDRAG

ROT-avdrag

luftpumpen kan erbjuda våra kunder ROT-avdrag, men vad är det och hur kan det hjälpa dig?

röd ifylld cikel med texten: 30% avdrag på arbetskostnaden

ROT-avdraget är en form av skattereduktion som har funnits i Sverige sedan 1993. Då kallades det för ROT-programmet. ROT står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. ROT-avdraget kan du alltså använda när du anlitar en hantverkare eller ett byggföretag. Vad behöver du tänka på när du ska använda dig av rotavdraget? Vi går igenom några viktiga punkter på den här sidan.

Sedan 2016 har rotavdraget legat på 30 procent. Du får använda det för att minska arbetskostnaden, inte materialkostnaden, och maxbeloppet som du kan få i avdrag per år är i skrivande stund 50 000 kronor. Kontakta oss redan idag.

Hur gör jag för att ansöka om ROT-avdrag?

Företaget skickar in alla papper – du behöver inte göra något som privatperson

 

Om du uppfyller alla villkor för rotavdraget, klicka här för att se kraven, och vill använda det sköter byggfirman eller hantverkaren kontakten med Skatteverket. Du betalar en ”rabatterad” summa av arbetskostnaden på en gång och sedan begär utföraren ut en betalning på motsvarande summa från Skatteverket. Detta kan utföraren enkelt göra via Skatteverkets e-tjänst med hjälp av e-legitimation.

Begäran om utbetalning ska ha kommit in till Skatteverket senast den 31 januari året efter det år som kunden betalade för arbetet.

Notera att företaget måste ha F-skatt för att kunna erbjuda sina kunder rotavdrag

två knytna händer med tummarna uppe som nuddar varandra

Här kan du läsa mer om ROT- och Rut-avdraget

Kom igång

Boka en tid eller få kostnadsförslag direkt

Besök oss

Brovägen, 182 76 Stocksund

Skicka ett meddelande

Telefon